Perikelen met ADSL (deel2)       index

naar deel 1

Na de goede afloop met de hele ADSL installatie in december 2004 hadden we dus nog ongevraagd een tweede modem toegestuurd gekregen. Uiteindelijk hebben we het toch maar teruggebracht, een beslissing waarvan we nog veel spijt zouden krijgen.
Toen we terugkwamen van het winterreces bleek de elektriciteit een aantal keren te zijn uitgevallen, waardoor o.a. het ADSL apparaat een poosje stroomloos had gestaan en kennelijk zijn instellingen was vergeten, want verbinding maken? ho maar! Opnieuw installeren met de bijgeleverde CD wilde maar niet lukken. Af en toe was er een béétje verbinding, héél langzaam, dus het bleef tobben. Met behulp van een leenmodem van de buurman konden we vaststellen dat de lijn wel goed was en dat er dus een probleem met het inpandige apparatenpark was. 

Uiteindelijk, na 10 dagen sukkelen, hebben we het apparaat terugbracht naar de winkel met de mededeling dat het vermoedelijk kapot was. We kregen prompt een andere mee, want bij France Télécom zijn ze de beroerdste niet. Het hielp alleen niet, want het tweede apparaat vertoonde de zelfde kuren. Af en toe werkt het goed, meestal heel langzaam en soms helemaal niet. 

De helpdesk van Wandoo was duur, moeilijk te bereiken en nutteloos, want ze weigeren ook maar iets mee te delen over de vermoedelijke aard van het probleem. Ga maar naar degene die je netwerk heeft aangelegd, was de boodschap. Ook technische aanwijzingen vanuit Nederland vermochten niet het probleem op te lossen.

Na nog eens 10 dagen prutsen hadden we er meer dan genoeg van. We deden het apparaat weer in zijn doos en legden het in de garage om verder stof te verzamelen. Bij Darty kochten we een vervanger, een Livebox ditmaal, waardoor ook alle PC's in huis als een netwerkje de ADSL verbinding zouden kunnen delen. Bovendien was deze doos voorbereid met aansluitingen om via internet te kunnen telefoneren en digitale (Franse) TV binnen te halen. Hoewel we voor het laatste eigenlijk weinig belangstelling hebben hadden we het gevoel helemaal klaar te zijn voor de digitale media-toekomst. 

En ja hoor,direct na het aansluiten werkte alles en zo hoort het ook. Nou ... helemaal tevreden waren we eigenlijk niet. Hoewel we vanaf alle PC's konden internetten (draadloos, zelfs) bleken de aangesloten PC-s onderling niet bereikbaar te zijn, maar via een routertje dat nog ergens op zolder lag, kon dat euvel snel verholpen worden

Voorlopig zijn we tevreden. 


index  

print