Naar de onderkant van de pagina.
5 maart. Hèhè, het verhaal over de reis is min of meer klaar. Dat betekent niet dat er niet nog aan toegevoegd, verbeterd of weggehaald gaat worden, maar dat je, als je erg nieuwsgierig bent, kunt gaan kijken!

Het meest verrassende dat ik - Erna - gezien heb, is deze onwaarschijnlijk mooie vlinder. Hij heet St Joseph's Cloak Moth en zou een nachtvlinder moeten zijn, maar vliegt overdag en is territoriaal!!! 

Het leukste dat we meegemaakt hebben is een bezoek aan dolfijnen. Honderden, en ze hadden zichtbaar enorme lol in ons bezoek!

28 februari. Het verhaal vordert, nu ik weer op de been ben. Australië en een stukje Nieuw Zeeland zijn gedaan. Daar kunnen nog allerlei verbeteringen en toevoegingen bij komen, maar e.e.a. valt al te bekijken. 
17 februari. Het verhaal komt, maar met wat stagnatie, want helaas sloeg de griep toe.
13 februari. Zo, we zijn weer thuis. Een beetje afgedraaid, na een reis van ong 36 uur. 

Ko slaapt, ik zit vast wat foto's te bekijken. En hier is er vast een van een blije oma met haar twee kleinzoons.

Het verhaal komt eraan ...

14 januari. Vorig jaar liep het mis met 'Johannes scratchen' i.v.m. griep. Dit jaar opnieuw proberen, maar nu gaan we eerst naar Claire en zo. Ko, die alles kan vinden op internet, heeft een plek gevonden waar je alleen de (voor mij noodzakelijke) sopraanpartij kan vinden en vervolgens afdrukken. De muziek zit er inmiddels wel een beetje in, maar het combineren van muziek met de nog veelal onbekende tekst kan ik mooi op de lange, saaie vlucht studeren. Ik kan redelijk goed muziek lezen, dus misschien hoef ik er niet bij te neuriën of zit ik samen met Ko, die met koptelefoon naar een film zit te kijken, en zonder verdere medepassagier en is een beetje zachtjes voor me uit zingen niet al te hinderlijk ...
Oei, oei, oei, wat is die Johannes ingewikkeld in vergelijking met de Matthäus! De helft van de hoeveelheid koor, 4 stemmig i.p.v. 8-, maar 2x zo moeilijk. Ik ga t.z.t. samen met Barthe, die moet het ook vanuit niets leren, maar is ook nog alt. De sopranen hebben het bijna altijd veel makkelijker dan de andere stemmen.
Het is wel een beetje opletten: want er zitten soms heel eigenaardige fouten in die partituur van internet. Foto rechts en helemaal in het begin al: na letter A zit er bij de zestiende noten ineens een hele lage bes (daar kan ik niet eens bij) en dat moet een octaaf hoger c zijn ... Die c is logisch en de fout slaat nergens op, maar toch!
11 januari. Ze zijn die grote bloementent in de Winkelhof aan het verbouwen, bijna klaar en er werden wel bloemen verkocht op de galerij. Waaronder deze fraaie rozen, 2 bossen voor 3€, mooi toch?

Ko en ik moesten daar gisteren verschillende boodschappen doen en we spreken dan af bij die bloemenwinkel. Er kwam een mevrouw langs toen ik er zat te wachten, bejaard waarschijnlijk, schuifelend en krom achter een rollator. Onzichtbaar voor het winkelend publiek. Ze deed me denken aan de zus van een heel goede vriendin, ook op leeftijd, Parkinson, voor de wereld besta je niet meer. Ik legde een bos rozen op haar rollator. 'Alstublieft' zei ik keurig, want je en jij heb ik me nog niet eigen gemaakt. 'Waarom?  vroeg ze me. 'Omdat ik morgen jarig ben' zei ik toen maar. 'Ik gisteren' antwoordde ze en toen moesten we allebei lachen! 

10 januari. De winter moet nog beginnen. Ik zag nog ergens een tuingeranium bloeien! De eerste voorjaarsbloemen zijn er ook: een sneeuwklokje bungelt bijna, ik zie een paar krokussen, en de helleborussen zijn uiteraard al volop aanwezig. De donkere, naamloze soort rechts, heeft een afwijkende spruit. Ze zijn zeer geliefd bij tuiniers, die helleborussen, maar je moet de bloemen altijd optillen om ze echt te zien. Linksonder de afwijking en rechts 'Painted Bunting'. Sterke planten, die zich makkelijk uitzaaien en na 3 of 4 jaar bloeien.

9 januari. Foto's zitten er nog niet bij. Een paar dagen geleden was ik bij de huisarts, want ik heb nog altijd problemen met mijn heup. Afgezien van één verzakte wervel was er niet veel te zien, noch op röntgenfoto noch op zgn dexascan. Lastig. ik zou wel graag van de pijn afkomen.
De lichamelijke problemen zitten aan de rechterzijde. Meer glaucoom in het oog , bloedneuzen van rechts, rechterschouder met wat artrose hetgeen het breien hindert en gedonder met de rechterheup. Kwam ik er eindelijk eens achter dat niet de telefoon van mijn zusje het niet goed doet, maar dat mijn rechteroor slecht functioneert, want toen ik op het briljante idee kwam om die telefoon links te proberen verstond ik haar luid en duidelijk. 
Helaas kan de dokter mijn rechterkant niet vervangen en gelukkig zit de goed functionerende motor van het geheel in de linkerkant!
 5 januari. Zoals altijd wens ik iedereen op de eerste plaats een goede gezondheid toe en daarbij veel lachen! 

Ik heb me weer opgewonden over alle narigheid die veroorzaakt wordt door vuurwerk. Zelf vluchten we voor de jaarwisseling meestal naar elders, ik schrik me steeds wild van elke knal en ben liever niet thuis. Aan het begin van het nieuwe jaar lees je dan in de krant wat de trieste resultaten zijn van 'onze' achterlijke traditie: doden NB en heel wat gewonden en miljoenen aan schade. Dat is toch werkelijk belachelijk. En dan heb je nog al die idioten die de politie en ambulancemensen hinderen of zelfs bedreigen bij hun werk. Je houdt het echt niet voor mogelijk!!
Maar er bestaat - op internet te vinden - een VUURWERKMANIFEST, dat je kunt tekenen en roep al mijn lezers op om dat vooral te doen als je ook zo'n hekel hebt aan dat idiote gedoe in de oudejaarsnacht. Ik vind mooi vuurwerk prima trouwens, als het ergens door professionals wordt afgeschoten.


Wie nog wat meer van 2018 wil zien kan hier terecht:  Jaaroverzicht 2018  
of klik op 2018 in het menu

Naar bovenkant