Hoe naar Pierrerue?    Trein Vliegtuig Bus   logeerkalender

 Per Auto: Routebeschrijving naar Pierrerue, Rue du Chateau d'Eau 1
Tel +33 (0)46738 0063 email ko.vijn@gmail.com resp erna.berg@gmail.com
Op deze plek zijn we ongeveer te vinden:

Je kunt uit- en inzoomen op de kaart. Een complete routebeschrijving kun je maken op http://map.google.nl/maps.  Voor de GPS liefhebbers: we wonen op 43.426997° N  2.979305° E

Er zijn 2 hoofdroutes: via Parijs en via Lyon. Voor allebei is wel wat te zeggen.  In de zomer is de route naar Lyon vaak druk; rond Parijs vaak ook. Wij rijden meestal op zondag en hebben nog nooit serieuze verkeersproblemen gehad. Beide routes zijn plm 1300 km en kosten iets van € 45 aan tol. Ze komen uit bij Béziers.
Route via Luxemburg - Lyon
    totaal:plm 1300 km 13 uur, tol plm €46 (e.r.)
Leiden–Brussel–Luxemburg plm 400 km - 4 uur
Luxemburg–Metz–Lyon plm 500 km - 5 uur
Lyon–Montpellier– Béziers plm 370 km - 3,5 uur 
Béziers - Pierrerue plm   30 km - 0.5 uur

Route
via Parijs (Zondags aanbevolen)
   totaal:plm 1300 km 13 uur, tol plm €46 (e.r.)
Leiden–Gent-Parijs A1/A3 plm 470 km - 4,5 uur
rondweg Parijs of Boul. Perif.  plm 40 km - 0,5 uur
Parijs-Clermont F - Béziers plm 800 km - 7 uur 
Béziers - Pierrerue plm   30 km - 0.5 uur
 Clermont Ferrand - Béziers is tolvrij.

Vanaf Béziers zijn er 2 manieren om naar Pierrerue te rijden: De blauwe route vanaf de A9 (Sortie 36, Béziers-West) D64/D612 via Saint Chinian of de roze route langs Pézenas (komend van Clermont Ferrand) via Béziers-Noord -  Murviel - Cessenon (kaartje hieronder). 
Vanaf de A9 Béziers, afslag 36. Neem niet  afslag 35 Béziers-Est/Centre/Cabrials, want dan moet je langs de drukke Oostkant van de stad rijden. Rij op de A9 dus door tot afslag 36, Béziers-Ouest. Volg blauwe route: eerst D64 (richting Mazamet & Castres), vervolgens na 6 km op de grote rotonde de D612 richting Mazamet, Castres en Saint Pons. Ga naar Saint Chinian (23km). In het centrum van St Chinian, de weg naar rechts volgen, maar nog vóór de brug over het riviertje Vernazobres, rechtsaf de D20 richting Cessenon nemen.  Na plm 2 km (links ligt tuincentrum; op rotonde rechtdoor) rechtsaf D134 naar Pierrerue (zie inzetkaartje beneden). Ga langs het kerkhof, rechtuit de stenen brug over, en dan via de slingerweg de berg op, het dorp in. Op de T-kruising rechtsaf, D134 richting Cazedarnes. Begin hier met het tellen van de betonnen palen aan de rechterkant. Vanaf Clermont Ferrand & Pézenas. De A75 sluit inmiddels bij Béziers-Cabrials aan op de A9 (Montpellier-Barcelona). Verlaat de A75 bij Béziers-Noord en neem de noordelijke rondweg van Beziers (richting St Pons). Op de rondweg na plm 3 km afslag D154 naar Murviel nemen. Je rijdt dan de roze route.  In Murviel ga je richting Cessenon (D36) en vervolgens D20 richting St  Chinian. Via de D20 kom je dan van 'boven' het inzetkaartje Pierrerue binnen. Rijdt (tegenover de ijzeren brug) Pierrerue binnen en slinger je omhoog. In het 'centrum' is er rechts de afslag naar St Chinian, maar je vervolgt de D134 richting Cazedarnes, en begint met tellen van de betonnen masten. (Als je de afslag D154 Murviel gemist hebt: niks aan de hand. Gewoon doorrijden tot de grote rotonde (kruising D612) waar je richting Mazamet, Castres, St Pons en Puissergier (de blauwe route naar St Chinian) gaat (zie de tekst links).

Lees verder bij het detailkaartje van Pierrerue

Op de weg in Pierrerue richting Cazedarnes staat na 4 betonnen elektriciteitsmasten een kruisbeeld, in de bocht aan de rechterkant. 

Als je op dat moment links kijkt, zou je in de hoogte ons huis zien, als er geen bomen waren. Ongeveer 50 meter verder staat links omhoog een bordje Rue du Chateau d’Eau met ons naamplaatje eronder en een wit hek (La Garde - Stedehouder). 

Daar moet je (met een U-bocht) terug/omhoog. Als je je uitlaat wilt sparen zou je iets verder even kunnen keren en van de andere kant inrijden. De roze muur volgen en op de splitsing rechts aanhouden; in de volgende bocht ligt ons huis. We hebben huisnummer 1 en misschien hangt de vlag wel uit.


Voor informatie over de reis per vliegtuig, trein of bus klik je hier

print